Havo/vwo voor Muziek en Dans heeft een nieuwe naam: Codarts Lyceum

Havo/vwo voor Muziek en Dans heeft een nieuwe naam: Codarts Lyceum

Rotterdam, 7 september 2023 De Havo/vwo voor Muziek en Dans heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: Codarts Lyceum.

Deze nieuwe naam sluit beter aan bij de uitstraling en ambities van de middelbare school. Met de toevoeging ‘lyceum’ wordt bovendien duidelijk dat zowel havo- als vwo-diploma’s behaald kunnen worden op deze school. De naam Codarts Lyceum is gekozen vanwege de bijzondere en unieke verbondenheid met hogeschool voor de kunsten Codarts, waar al jarenlang succesvol mee wordt samengewerkt. 

Sander Tetteroo, directeur Codarts Lyceum: “de naamswijziging markeert een belangrijk moment voor het lyceum. Het benadrukt niet alleen dat we zowel havo als vwo aanbieden, maar ook onze sterke band met de hogeschool voor de kunsten Codarts. Hierdoor kunnen we onze groeiambities verder verwezenlijken.” 

Over Codarts Lyceum
Codarts Lyceum is een middelbare school die uniek is in Rotterdam en omgeving omdat zij naast de reguliere lessen ook dans- en muzieklessen biedt aan kinderen die een carrière nastreven als klassiek musicus, popmuzikant of danser. De school is een samenwerkingsverband tussen LMC Voortgezet Onderwijs en hogeschool voor de kunsten Codarts; de reguliere lessen worden verzorgd door LMC, de dans- en muzieklessen door docenten van Codarts. De middelbare school is gevestigd in het gebouw van de kunsthogeschool aan het Kruisplein in Rotterdam. Bekende oud-leerlingen van het Codarts Lyceum zijn o.a. Jan Kooiman, Raven van Dorst, Dave Mellaart, Soraya Gerrits, Samuel van der Veer en Yannick Hiwat.