Interfaculteit School voor Jong Talent

Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA Den Haag
Werkt samen met Koninklijk Conservatorium
Interfaculteit School voor Jong Talent

De School voor Jong Talent (SvJT) is een basisschool (groep 7 en 8) en middelbare school waar we jonge mensen met een passie regulier onderwijs geven en ze tegelijkertijd voorbereiden op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. De school maakt deel uit van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (tezamen de Hogeschool der Kunsten Den Haag genoemd).
De school is gehuisvest binnen het Koninklijk Conservatorium en ligt op loopafstand van het Centraal Station Den Haag. In 2021 verhuizen we naar Amare, het nieuwe Cultuurpaleis in hartje Den Haag waar ook het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater komen.

Doel en programma
Het doel van de SvJT is dat leerlingen succesvol doorstromen naar het hoger nationale of internationale kunstonderwijs met hun middelbaar school diploma op zak. De school biedt daarvoor een havo en vwo (inclusief gymnasium) traject en een uitdagend leerprogramma in de disciplines dans, muziek en beeldende kunst. Voor de talenten met een vmbo tl advies heeft de school een programma waarmee leerlingen kunnen doorstromen naar de havo.
De klassen op de SvJT zijn zeer klein en de leerlingen komen uit heel Nederland. Voor leerlingen die te ver weg wonen zijn er gastgezinnen.

Toelating
Om op de SvJT te komen doe je eerst toelatingsexamen voor muziek, dans of beeldende kunst. Daarbij leggen we de lat hoog. Na een positief verlopen toelatingsexamen en toelatingsgesprek kun je beginnen aan de opleiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. J. van Bilsen
j.vanbilsen@koncon.nl
070-3151417
Juliana van Stolberglaan 1
2595 CA den Haag