Interfaculteit School voor Jong Talent

Spuiplein 150
2511DG Den Haag
Werkt samen met Koninklijk Conservatorium
Interfaculteit School voor Jong Talent

De School voor Jong Talent (SvJT) is een basisschool (groep 7 en 8) en middelbare school waar we jonge mensen met een passie regulier onderwijs geven en ze tegelijkertijd voorbereiden op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. De school maakt deel uit van het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (tezamen de Hogeschool der Kunsten Den Haag genoemd).
De school en het Koninklijk Conservatorium zijn gehuisvest binnen Amare, het Cultuurpaleis in hartje Den Haag, op loopafstand van het Centraal Station. In Amare zijn ook het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater gevestigd.

Doel en programma
Het doel van de SvJT is dat leerlingen succesvol doorstromen naar het hoger nationale of internationale kunstonderwijs met hun middelbaar school diploma op zak. De school biedt daarvoor een havo en vwo (inclusief gymnasium) traject en een uitdagend leerprogramma in de disciplines dans, muziek en beeldende kunst. Voor de talenten met een vmbo tl advies heeft de school een programma waarmee leerlingen kunnen doorstromen naar de havo.
De klassen op de SvJT zijn zeer klein en de leerlingen komen uit heel Nederland. Voor leerlingen die te ver weg wonen zijn er gastgezinnen.

Toelating
Om op de SvJT te komen doe je eerst toelatingsexamen voor muziek, dans of beeldende kunst. Daarbij leggen we de lat hoog. Na een positief verlopen toelatingsexamen en toelatingsgesprek kun je beginnen aan de opleiding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Dhr. J. van Bilsen
j.vanbilsen@koncon.nl
070-3151417
Spuiplein 150
2511 DG Den Haag
koncon.nl/opleidingen?courseDegree=school-for-young-talent