Codarts Lyceum

Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
codartslyceum.nl
Werkt samen met Codarts Rotterdam
Codarts Lyceum

Codarts Lyceum is een vooropleiding van Codarts Rotterdam. Met deze kunsthogeschool (conservatorium, dansacademie en circusschool) deelt de school een gebouw in het centrum van de stad.

Op het Codarts Lyceum zitten zo’n 200 talentvolle en gedreven meisjes en jongens voor wie muziek of dans een passie is; zij willen daar later hun beroep van maken. Ze volgen hun muziek- of danslessen – die worden gegeven door docenten van Codarts Rotterdam – binnen het normale dagelijkse rooster, zoals ze ook de lessen van de havo- of vwo-vakken volgen. Op het Codarts Lyceum worden ze goed voorbereid op audities bij conservatoria en dansacademies én behalen ze hun havo- of vwo-diploma. Overigens kunnen ze met dat diploma ook veel andere hbo- of universitaire studies kiezen.

Onze 12 vwo-examenleerlingen en 25 havo-examenleerlingen van het schooljaar 2022-2023 zijn in één keer geslaagd. Dat betekende dat ons slagingspercentage voor het vierde jaar op rij 100 was.

Als leerling van Codarts Lyceum ga je naar school in een aangename, veilige en inspirerende omgeving waar je ook wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Beginnende dansers, musici en professionals ontmoeten elkaar, leren van elkaar, respecteren elkaar en hebben plezier met elkaar. 

 

Kijk de 360 graden video van Codarts Lyceum (voorheen Havo/vwo voor Muziek & Dans):

Kijk de video van de afdeling Muziek van de HMD:

Kijk de video van de afdeling Dans van de HMD:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

De heer Sander Tetteroo
stetteroo@codarts.nl
010-2171162
Kruisplein 26
3012 CC Rotterdam
codartslyceum.nl