ArtEZ University of the Arts

Onderlangs 9
6812CE Arnhem
artez.nl
Werkt samen met Beekdal Lyceum Valuas College
ArtEZ University of the Arts

ArtEZ University of the Arts is een hbo-opleiding met locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle. ArtEZ leidt op voor beroepen waarin kunst, kennis en creativiteit centraal staan. Voor ruim 3000 studenten verzorgt ArtEZ in Arnhem, Enschede en Zwolle een samenhangend aanbod van vooropleidingen, bachelor- en masteropleidingen in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie.

Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Ze worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Daarbij worden ze begeleid door docenten die hun sporen in de beroepspraktijk ruimschoots hebben verdiend. Door die individuele benadering worden studenten optimaal voorbereid op hun loopbaan als kunst- en cultuurprofessionals.

Ook in de vooropleiding Muziek en Dans komen deze kernwaarden terug. Natuurlijk is er veel aandacht voor techniek, moeten er ‘meters gemaakt worden’, maar altijd blijven het individu en de persoonlijke keuzes en richtingen centraal staan.