RSG ’t Rijks

Burgemeester Stulemeijerlaan 24
4611 EG Bergen op Zoom
rsgrijks.nl/
Werkt samen met Fontys Hogeschool voor de Kunsten
RSG ’t Rijks

Algemene informatie vooropleiding muziek
De vooropleiding voor het conservatorium met een meer gespecialiseerd programma voor muziek is bedoeld voor leerlingen die zich op dit gebied verder kunnen en willen ontwikkelen. In de vooropleiding wordt minimaal 7 lesuren per week aan muziek besteed. ’t Rijks biedt zo de mogelijkheid om jouw schoolloopbaan en jouw artistieke vorming te combineren.

Als je deelneemt aan het programma word je in je artistieke en muzikale ontwikkeling begeleid door docenten van diverse conservatoria, zoals het Fontys Conservatorium Tilburg en het AP Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Ook wordt regelmatig een werkbezoek gebracht aan het conservatorium. De vooropleiding van ’t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schooldiploma te behalen en tegelijkertijd word je als musicus naar het niveau gebracht dat noodzakelijk is om toegelaten te kunnen worden op een vervolgopleiding.

Toelating en aanmelding muziek
Je meldt je aan voor de vooropleiding. Je voegt een aanbevelingsbrief toe van een erkend deskundige (bijvoorbeeld je docent van de muziekschool) of je toont aan dat je beschikt over een bijzonder talent. Daarna volgt een auditie door de aannamecommissie.

 

Algemene informatie vooropleiding dans
De vooropleiding dans is bedoeld voor leerlingen met een passie voor dans die zich op dit gebied verder kunnen en willen ontwikkelen. In de vooropleiding wordt 9 uur per week aan dans besteed.

’t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schoolloopbaan en je ontwikkeling als danser te combineren. Je wordt begeleid door docenten van ’t Rijks, Fontys Dansacademie en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Regelmatig krijg je les van internationale gastdocenten en bezoek je dansvoorstellingen in het theater. Elk schooljaar eindigt met een voorstelling, je staat dan op het podium in teater De Maagd in Bergen op Zoom. Heb je de ambitie van dans je carrière te maken? De vooropleiding van ‘t Rijks biedt je de mogelijkheid om je schooldiploma te behalen en je tegelijkertijd voor te bereiden op de toelating tot een mbo of hbo dansacademie.

Toelating en aanmelding dans
Je meldt je aan voor de vooropleiding. Je voegt een aanbevelingsbrief toe van een erkend deskundige (bijvoorbeeld je docent van de muziekschool) of je toont aan dat je beschikt over een bijzonder talent. Daarna volgt een auditie door de aannamecommissie.

Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met mevr. P. van Loon, de coördinator van de vooropleiding. Zij is te bereiken op school, tel: 0164-242150.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

P. (Pleuni) van Loon
pvloon@rsrijks.nl
0164-242150