Bonnefanten College

Eenhoornsingel 100
6217 CW Maastricht
bonnefantencollege.nl
Werkt samen met Hogeschool Zuyd Conservatorium Maastricht
Bonnefanten College

Talentprogramma’s muziek

Het Bonnefanten College Maastricht stelt de individuele leerling centraal. Ons onderwijs sluit aan bij de interesses en mogelijkheden van onze leerlingen. Wij helpen leerlingen te ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze willen bereiken. Met persoonlijke aandacht bouwen wij bij het Bonnefanten College samen met onze leerlingen aan hun school- en leerdoelen.

Het Bonnefanten College biedt voor muzikaal getalenteerde leerlingen de Talentprogramma’s muziek in samenwerking met Hogeschool Zuyd Conservatorium Maastricht. De Talentprogramma’s muziek bestaan uit het onderbouwprogramma: MuziekTalent en de bovenbouwprogramma’s: vooropleiding Conservatorium en het voortraject pop/rock.

MuziekTalent in de onderbouw is een traject voor muzikaal getalenteerde leerlingen uit leerjaar één tot en met drie van het voortgezet onderwijs die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en kennis willen maken met alles wat muziek te bieden heeft. Deelnemende leerlingen krijgen wekelijks vier lesuren aangeboden, geïntegreerd in het reguliere lesaanbod. De lessen staan in het teken van brede oriëntatie binnen de muziek door middel van samenspel. Vaste lesonderdelen zijn: gehoortraining, muziektheorie, musiceren, componeren,  presenteren en reflecteren. De muziektheorie wordt aangeboden op basis van maatwerk. Naast de lessen nemen de leerlingen deel aan verschillende muzikale activiteiten, workshops en excursies en treden regelmatig op diverse podia op. MuziekTalent is een aanvulling op de muzieklessen bij muziekschool of privé-docent.


Vanaf leerjaar 4 kunnen leerlingen deelnemen aan de vooropleiding Conservatorium of het voortraject pop/rock.

De vooropleiding Conservatorium is een traject voor leerlingen uit leerjaar vier en vijf havo en leerjaar vijf en zes vwo die een vervolgstudie klassieke muziek, lichte muziek of docent muziek aan het Conservatorium ambiëren. De lessen worden gegeven door hoofdvakdocenten van Conservatorium Maastricht. Het lesaanbod bestaat uit: gehoortraining en muziektheorie, samenspel en individuele hoofdvakles. Op projectbasis nemen leerlingen deel aan masterclasses, performances en projectweken op het Conservatorium.

Het voortraject Pop/Rock is een traject voor leerlingen uit leerjaar vier tot en met zes (vmbo tot en met vwo), die een mbo- of hbo-vervolgstudie pop/rockmuziek ambiëren. Het traject bestaat uit wekelijkse lessen waarin leerlingen worden klaargestoomd voor een auditie bij de vervolgopleiding. De lessen worden verzorgd door licentiehouders van Rockacademie Tilburg. Naast de lessen nemen leerlingen deel aan diverse performances en studio-opname sessies.

De talentprogramma’s muziek zijn bedoeld voor leerlingen met een meer dan gemiddeld muzikaal niveau die graag extra tijd willen steken in musiceren, zichzelf op muzikaal gebied verder willen ontplooien en een vervolgopleiding muziek ambiëren. Deelname is mogelijk na auditie.

Meer informatie vind u via: https://www.bonnefantencollege.nl/school/onderwijs/talentprogrammas-muziek/

 

Bonnefanten College
Bonnefanten College
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Renée Joosten
r.joosten@stichtinglvo.nl
0642525999


bonnefantencollege.nl/school/onderwijs/talentprogrammas-muziek/